Geleceği Değiştiren Dokuz Algoritma | Mühendisler İçin Okuma Tavsiyesi VI

 Bu kitap benim bilgisayar programcılığına ilgi duymamda önemli etkileri olan bir kitap..  Özellikle günümüz teknolojilerinde sıkça kullandığımız algoritmaları merak eden insanlara yönelik programlamaya giriş anlamında bir genel kültür kitabı olduğu söylenebilir... Yazar işin fazla teknik kısımlarına girmeden algoritmaların çalışma mantığını o kadar güzel anlatıyor ki bu kitabı okurken keşfetmenin hazzını sizler de yaşayacaksınız.

Geleceği Değiştiren Dokuz Algoritma | John MacCormik

 Mesela son zamanlarda herkesin kulağına dijital pazarlama, arama motoru optimizasyonu hakkında pek çok şey çalınıyor.. Peki arama motorları web sitelerindeki kelimeleri neye göre indeksliyor? Ya da web sayfaları arama sonuçlarında neye göre üst sıralara çıkıyor? 

 Her gün kredi kartlarımızla sanal mağazalardan alışveriş yapıyoruz peki internetten alışveriş yaptığımızda ya da mobil bankacılık kullandığımızda gönderilen şifrelerin altında yatan algoritmaların temelleri nelerdir? Bilgilerimizi çok kolay teslim ettiğimiz bu sistemin işleyişini hiç merak etmez miyiz?

 Büyük boyutlarda verileri sıkıştırdığımız zaman dosya formatında ne gibi değişiklikler olur?  Tekrar bu dosyaları kullanmak istediğimizde nasıl eski haline getiririz? Fotoğraflarımızı az yer kaplaması için daha düşük boyutlarda kaydettiğimizde nelerden feragat ederiz? 

  Kitap bunlar ve bu gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz günümüz teknolojilerinin temelinde yatan algoritmalar hakkında temel bilgileri çok sade bir anlatım tarzıyla işlemiş ve okuyucunun mümkün olduğunca yorulmadan algoritmaların işleyişini zihninde canlandırabilmesini sağlıyor. Ekranların arkasında dönen algoritmaları merak eden herkes için şiddetle önerebileceğim bir kitap.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mühendisler için Okuma Önerisi (Mühendislikte Felsefe, Mantık Bilim ve Etik)

Fizik Yasaları Üzerine | Mühendisler İçin Okuma Önerisi 3

Pi Coşkusu | Mühendisler İçin Okuma Önerisi 2

Kıymetli Okur,

Görüşleriniz, geri bildirimleriniz, önerileriniz benim için çok değerli... Lütfen yorum yapmak, iletişim kurmak konusunda tereddüt etmeyiniz.

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *